Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportsite De Leunen vernieuwd en feestelijk ingehuldigd

De Leunen

Sportsite De Leunen Geel onderging de afgelopen jaren een metamorfose.  De stad huldigde ze woensdag officieel en feestelijk in. Bezoekers konden zelf komen sporten of sportverenigingen aan het werk zien met de vernieuwde sportinfrastructuur.

In 2020 startte de werken aan sportsite De Leunen. De stad investeerde de voorbije drie jaren in extra sportinfrastructuur, van een volleybalveld tot een atletiekpark met nieuwe disciplines. Nu de werken afgerond zijn, is sportsite De Leunen een aantrekkelijk outdoor sportcentrum waar zowel Gelenaars als niet-Gelenaars zich sportief kunnen uitleven. In het hoogseizoen komen hier wekelijks twaalf Geelse sportclubs trainen.

Splinternieuwe sportinfrastructuur

De sportsite kreeg vijf nieuwe voetbalvelden, een ruiterpiste, een derde volleybalveld en een sanitaire blok met kleedkamers, lockers, en openbare toiletten. De grootste vernieuwing is zonder twijfel de atletiekpiste. Het voetbalveld in het midden van de piste verdween en nieuwe disciplines zoals een poolstokstand, discuskooi en hoogspringstand kwamen in de plaats.

De oude gravelpiste veranderde in een kunststofpiste. Ten slotte integreerde de stad een loopheuvel met ‘powerhill’, die sporters kunnen gebruiken als intensieve trainingstool, in de Finse piste.

“We merken dat de investeringen effect hebben”, vertelt schepen van sport Nadine Laeremans. “Wanneer je nu passeert op De Leunen, zijn er altijd wel mensen aan het sporten, zowel clubs als individuele sporters. Bovendien hebben de Geelse clubs en verenigingen voortaan toegang tot betere sportinfrastructuur. Iedere week maken heel wat sportclubs zoals de Geelse Atletiekclub, ASV Geel en FC De Leunen gebruik van de sportsite. Iedere week komen er hier ook ongeveer achthonderd mensen sporten.”

Feestelijke inhuldiging

De sportdienst organiseerde gratis sportsessies en demonstraties. Zo konden bezoekers deelnemen aan een bootcamp op de outdoor fitnesstoestellen, de verschillende atletiekdisciplines van het atletiekpark samen met de Geelse Atletiekclub uittesten en traptechnieken oefenen op de voetbalterreinen.

Daarbovenop bracht ponyclub en rijvereniging LRV Sint-Joris Geel-Larum een demonstratie ponyrijden op de ruiterpiste en gaf Geelse volleybalclub NRG VC Geel het beste van zichzelf op de volleybalvelden. Voor de allerkleinsten was er een springkasteel met obstakels en een sessie beweegoefeningen onder leiding van Moovie.'  Foto's com Geel.

De Leunen Geel

De Leunen Geel

De Leunen Geel

De Leunen Geel

De Leunen Geel - burgemeester Vera Celis mag het lint doorknippen

De Leunen Geel - burgemeester Vera Celis mag het lint doorknippen

De Leunen

Deel dit artikel